DUNA

El Projecte DUNA, s’adreça a l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil i neix amb la voluntat de treballar l’àrea de Cultura Religiosa a l’escola. Els eixos inspiradors del Compromís Educatius de les nostres escoles són clars i nets. En el context de la classe de religió en destaquem dos:

  • Una educació en valors que és la base d’una convivència veritablement humana, alhora que coherent amb un model educatiu d’inspiració cristiana.
  • Una orientació renovada de la formació religiosa, en el marc d’una societat plural.

El material de cultura religiosa que proposem està basat en el treball que s’ofereix als nens i nenes, a partir de  la dinamització i la motivació que suposa l’arribada a l’aula d’una CAPSA. De la capsa en surt un personatge, la DUNA, un petit cuc de seda, que al final d’Educació Infantil –P5- es convertirà en una eruga. Al llarg de les aventures viscudes a través dels contes, la DUNA anirà creixent, s’anirà enriquint, com creixem i ens enriquim cadascun de nosaltres. Un cop haguem viscut moltes històries i aventures, i apresos tots els valor, el titella patirà una metamorfosi, que es convertirà en una bonica papallona. Nosaltres també, al llarg de l’etapa d’educació infantil, fem un canvi.

La DUNA, doncs, com a ésser màgic, serà la que ens farà de fil conductor de totes les activitats i ens transportarà, mitjançant les seves propostes a treballar tota mena d’activitats relacionades amb sis valors: l’amistat, el perdó, l’alegria, l’agraïment, l’esforç i el compartir.
També et pot interessar...

TALLERS D'APRENENTATGE

Quan l'alumne esdevé protagonista

llegir més »

EMOCIONA'T

Programa d’Ensenyament i Aprenentatge Feliç (PEAF) a Educació Infantil i Cicle Inicial. El Programa d’Ensenyament i Aprenentatge Feliç (PEAF) es p...

llegir més »

PLA LECTOR

#ensagradallegir

llegir més »